Je eigen profiel beheren

In dit artikel laten we zien hoe je jouw eigen profiel beheert.

  • Log, zoals je gewend bent, in op het platform (wanneer je je wachtwoord niet meer weet, ga naar “8. Wachtwoord resetten”)

  • Na het inloggen kom je standaard in jouw dashboard. Ga in dit scherm met de muis op jouw naam staan.

  • Kies voor de optie “Account”

 

1. Profiel

Hierna kom je op de volgende pagina. Het tabblad “Profiel” is hierbij automatisch geselecteerd. In dit tabblad zie je de gegevens van jouw account.

2. Wachtwoord

In het tabblad “Wachtwoord” kun je het wachtwoord van jouw account wijzigen.

3. Single sign-on

In het tabblad “Single sign-on” kun je zelf zien welke Single sign-on voor jouw account actief is en deze eventueel verwijderen. Het instellen op organisatieniveau gebeurd door de applicatiebeheerder.

4. Tweestapsauthenticatie

In het tabblad “Tweestapsauthenticatie” kun je zelf de tweestapsauthenticatie aan en uit zetten door hier de app te configureren die je hiervoor gebruikt.

Je eigen applicatiebeheerder heeft de rechten om deze uit te schakelen voor interne medewerkers. Het is aan de organisatie welk interne proces hiervoor gevolgd moet worden.

5. Ondertekenmethode

In het tabblad “Ondertekenmethode” kun je zelf jouw ondertekenmethode beheren. We ondersteunen op het moment de volgende opties:

  1. eSeal: je tekent met de eSeal van PKIsigning

  2. Lokaal USB-Token: je tekent met een persoonlijk beroeps- of organisatiecertificaat aangeleverd door bijvoorbeeld KPN of Digicert Quovadis en gebruikt hiervoor een USB-token

  3. Cloud certificaat: kies hier voor de provider van jouw persoonlijk beroeps- of organisatie cloud certificaat. Cloud certificaten worden op dit moment aangeboden door Digicert Quovadis en Digidentity. Cloud certificaten van Digicert komen op dit moment in twee versies. De nieuwe, 'Digicert One Document Signing' en DigiCert + QuoVadis Remote Signature Service.

    1. Is je aanvraag en identificatie digitaal gegaan? Dan gebruik je de nieuwe Digicert One. Indien je nog fysiek bent geïdentificeerd dan gebruik je de DigiCert +QuoVadis. Aanvragen vanaf oktober 2022 zullen in principe volgens de nieuwe standaard zijn uitgeleverd.

Het is belangrijk dat je na het wijzigen van je ondertekenmethode uitlogt en opnieuw inlogt, zodat de wijzigingen worden geactiveerd in de nieuwe sessie.

6. Rechten

In het tabblad “Rechten” kun je de rechten van jouw account inzien. In onderstaand voorbeeld staan meerdere opties. Afhankelijk van jouw account kan het zijn dat jij een aantal opties niet ziet. Alleen applicatiebeheerders en bevoegde medewerkers van PKIsigning hebben de mogelijkheid om rechten van accounts te beheren.

7. Werkgroepen

Je kunt hier de werkgroepen inzien waar je deel van uit maakt.

Je kan hier bij ‘Acties’ je zelf uit een werkgroep verwijderen. Een applicatiebeheerder kan werkgroepen aanmaken en gebruikers hier aan toevoegen en beheren. Dit doen ze via de organisatie-instellingen.

8. Wachtwoord resetten

Je applicatiebeheerder en PKIsigning medewerkers kunnen je wachtwoord niet inzien en deze niet voor je resetten.

© 2020 PKIsigning, SBRS B.V.