FAQ

Veel gestelde vragen en oplossingen.

 1. Vraag: Hoe werkt de nieuwe WhatsApp Authenticatie?

  1. Antwoord: Uitleg over het ondertekenproces door externe en interne ondertekenaars kun je vinden in dit artikel: https://pkisigning.atlassian.net/wiki/spaces/PKISUPPORT/pages/2720242

 2. Vraag: De ondertekenaar ontvangt geen sms-code.

  1. Antwoord: Uitleg over het ondertekenproces door externe en interne ondertekenaars en de mogelijke oorzaken hiervan kun je vinden in dit artikel: https://pkisigning.atlassian.net/wiki/spaces/PKISUPPORT/pages/2720242

 3. Vraag: Wat betekenen de verschillende statussen?

  1. Antwoord: Uitleg over de statussen kun je vinden in dit artikel: https://pkisigning.atlassian.net/wiki/spaces/PKISUPPORT/pages/5996555

 4. Vraag: Ik zie het gekozen briefpapier niet (helemaal).

  1. Antwoord: Uitleg over de werking van de functie van de achtergronden mogelijke oplossingen kun je vinden in dit artikel:

 5. Vraag: Ik krijg error Signing Engine error met status code 1006 op mijn iPhone

  1. Antwoord: Sinds versie 15 is uitgekomen voor iOS heeft een nieuwe functie hierin voor problemen gezorgd. Hoe je dit zelf kunt verhelpen hebben we voor je beschreven en kan je vinden op de volgende pagina.

 6. Vraag: Ik krijg geen toegang met de verzonden QR code en krijg ook geen melding dat het 06 nummer niet klopt.

  1. Antwoord: Dit heeft te maken met een nieuwe WhatsApp instelling die in bepaalde scenario’s de berichten dan niet zal versturen. Dit is op te lossen in de instellingen van WhatsApp en hier hebben we een handleiding voor gemaakt.

 7. Vraag: Ik krijg de melding ‘De klok van je systeem wijkt teveel af, hierdoor is inloggen niet mogelijk’

  1. Antwoord: De melding die je ziet wordt getoond wanneer de systeemtijd van de laptop/PC of serveromgeving meer dan 1 minuut afwijkt van de timeserver van Microsoft ().


   De enige manier om dit te corrigeren en toegang te krijgen tot het platform is de systeemtijd te synchroniseren of handmatig goed te zetten. Je klikt hiervoor met de rechtermuisknop op de tijd rechts onderin de taakbalk van je systeem en kiest vervolgens voor ‘datum en tijd aanpassen’ (Windows). Hier vind je de optie om de tijd te synchroniseren (Tabblad internettijd -> ... met internettijdserver synchroniseren: time.windows.com).

   Indien je hier de rechten niet voor hebt omdat je in een beheerde omgeving werkt dan zal je hiervoor contact op moeten nemen met de IT beheerder.


   Opnieuw starten van de machine kan ook een oplossing zijn. De tijd synchroniseren gebeurt namelijk vaak automatisch tijdens het aanmelden op een IT omgeving.

© 2020 PKIsigning, SBRS B.V.