AFAS Integraties

PKIsigning kent twee integraties met AFAS. 

  1. De widget integratie dit is een integratie voor PDF & XBRL ondertekening en aflevering vanuit de workflow via AFAS Insite. 
    Deze integratie is gemaakt om via een AFAS dossieritem in combinatie met een workflow documenten (PDF en of XBRL) ter ondertekening, accordering of download bij CRM relaties uit AFAS aan te bieden. Het voordeel hiervan is dat je via de workflow de status van het proces in PKIsigning kunt volgen. Daarnaast wordt geautomatiseerd het ondertekende document teruggeplaatst in het dossieritem. Deze integratie werkt rechtstreeks via de API van PKIsigning. In AFAS wordt de integratie opgezet door het instellen van één appconnector met get- en update connectoren.  

  2. De fiscale integratie dit is een integratie voor PDF & XBRL ondertekening en aflevering via de externe portal in AFAS voor de aangifte stromen IB, VPB, OB en opgaaf ICP. De aangifte IB en VPB worden intern ondertekend (medewerker), extern ondertekend (klant) en extern geaccordeerd (klant). De aangifte OB en opgaaf ICP worden enkel extern geaccordeerd. PKIsigning verzendt na akkoord de aangifte via digipoort naar de belastingdienst. Indien deze ontvangen is wordt de aangifte status geüpdatet via de externe portal functionaliteit en indien van toepassing de ondertekende PDF vervangen bij het dossieritem. Deze integratie werkt rechtstreeks via de API van PKIsigning. In AFAS wordt de integratie opgezet door het instellen één appconnector met get- en update connectoren in combinatie met het instellen van de Externe Portal functionaliteit voor de berichten via de FTP server.   

 

Via onderstaande links kun je de handleidingen raadplegen van beide integraties, de GetConnectoren downloaden en de beschrijving van de connectoren raadplegen. 

© 2020 PKIsigning, SBRS B.V.